1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В сряда, 5 октомври, стартират бизнес изложенията за хранително-вкусовия сектор и бранша на печата и рекламата

В сряда, 5 октомври, стартират бизнес изложенията за хранително-вкусовия сектор и бранша на печата и рекламата

Очаква се министърът на земеделието Явор Гечев да открие международните формати, събиращи компании от три континента в Интер Експо Център

От 5 до 8 октомври в столичния Интер Експо Център се събират хранително-вкусовият сектор и браншът на печата и рекламата. Стотици компании от България и чужбина се включват като участници в петте Международни хранителни изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и българския бизнес формат – COPIS.

Очаква се министърът на земеделието Явор Гечев да открие международните изложения. Сред поканените гости за официалното откриване на 5 октомври, от 14.00 часа, са и посланиците на САЩ, Италия, Гърция и Южна Корея.

Близо 350 са компаниите, които се включват в изложенията. Като „възможност за развитие на бизнеса в много посоки“ определят те симбиозното провеждане на Международните хранителни изложения и COPIS. Защото хранително-вкусовата промишленост и браншът на печата и рекламата са тясно свързани.

Мултикултурното изложение за развитие на бизнеса

Стотици компании от Европа, Азия и Северна Америка се включват в Международните хранителни изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК. Сред тях са участници от България, САЩ, Италия, Франция, Германия, Австрия, Холандия, Турция, Румъния, Гърция. С мащабни колективни щандове се включват Италия, САЩ, Република Корея, Гърция и Полша. „Възможността за нови бизнес контакти, професионалната среда, тенденциите и технологиите на бъдещето, са основните фактори Международните хранителни изложения да са ценно събитие за посетителите от България и чужбина“, коментират организаторите.

Интерфуд&Дринк обединява сегмента на храните, напитките, машините и технологиите за обработка, складово оборудване и опаковки. Месомания акцентира на месото, продуктите, технологиите за производство и логистиката. Млякото, млечните продукти и производството са фокус на Светът на млякото. Хлебопроизводството и хлебарството застъпва Булпек. Форматът обединява продукти, суровини, машини, опаковки, оборудване, консумативи и др. Салон на Виното, един от първите български мащабни събития за вина и спиртни напитки в новата ни история, събира български и чуждестранни продукти и технологии за производство.

Къде е „БулевАРТ на вкусовете“ и кой ще бъде пица -шампионът? Отговорите предстоят.

От 5 до 8 октомври за ценителите на добрия вкус се отваря за движение „БулевАРТ на вкусовете“. Той съчетава кулинарни приключения и градската среда, предлагайки екзотичните гурме продукти, street food, шоколадови изкушения, коктейли, сладолед, кафе.

Майсторите на пицата се събират на 5-ия Международен пица шампионат на 5 и 6 октомври. На следващия ден са квалификациите за Световното по пица в Парма през 2023г. Обособява се и Green Line – пространството за продукти от лечебни и ароматни растения. Има и ОСТРОВ на храни със защитено наименование за произход. Надградена е и едноименната „Био зона“. Най-добрите продукти и адитиви ще бъдат отличени в конкурса „Златен медал с димплом“.

COPIS – изложението за печат и реклама

През последното десетилетие единственото бизнес изложение у нас за печатни и рекламни комуникации – COPIS, се утвърди като важна дестинация за всеки с интерес в сектора за

 

Източна Европа и Балканския полуостров. Събитието дава възможност да открием най-новото при производството и търговията с печатна, светлинна, външна и сувенирна реклама, печата в различните му направления, графичния и пространствения дизайн, софтуера, материалите, консумативите и др.

Надграждане в концепцията за съпътстваща програма

Освен бизнес платформи, изложенията са и комуникационен образователен канал. Затова  организаторите на COPIS отреждат централно място на съпътстващите формати.

„Подкастът – Ново поколение медия“ е първото по рода си събитие, което на 7 октомври събира подкастърите в България в света на рекламистите. Организатори са Интер Експо Център и Олга Василевска, предприемач и създател на подкаста за промените в живота ни "Нов Човек". Със съвместните усилия на партньорите от FESPA BULGARIA ASSOCIATION, сп. Полиграфия и ПринтГайд.инфо, се организират специализирани семинари, лекции и дискусии. На 6 октомври ПРИНТ ЕНД ПЪБЛИШИНГ реализира „Ден на печатните технологии в съвременния свят“, насочен към бъдещето. А петото издние на DIGI Pay Comference поставя водещите теми при дигиталните разплащания, киберсигурността, изкуствения интелект и др.

За посетители вратите на Международните хранителни изложения и COPIS ще бъдат отворени в диапазона:

05 - 06 октомври от 10.00 до 18.30 часа

07 октомври от 10.00 до 19.30 часа

08 октомври от 10.00 до 16.00 часа

Открити площи: 05 - 08 октомври от 10.30 до 19.30 часа

Посетителите могат да закупят билети през сайтовете www.food-exhibitions.bg и www.copi-s.com, както и на място – от касите на Интер Експо Център.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.