1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Вероника Тодорова и Петя Панева – музикалните звезди на фестивал „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” в Севлиево

Вероника Тодорова и Петя Панева – музикалните звезди на фестивал „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” в Севлиево

Заповядайте на 27 и 28 април 2024 г. в парк „Казармите“, гр. Севлиево

Две имена на безспорни таланти блестят ярко в тазгодишната музикална програма на националния фестивал „Семе българско“, който ще се проведе на 27 и 28 април в Севлиево – Вероника Тодорова - носителка на титлата „Най-добрата акордеонистка в света“ от световното първенство в Норвегия през 2006 г. и „Майстор на Германия“ от същата година, и победителят в „Гласът на България“ през 2021 г. - Петя Панева.

След близо 20 години успешна кариера като диригент и концертиращ музикант в Германия, Австрия, Нидерландия, Финландия, и стотици концерти годишно на най-големите музикални сцени в Европа, преди три години Вероника Тодорова се вслушва в повика на своите корени и се завръща в България, за да живее и твори в родното си село Дебнево.

Световноизвестната акордеонистка ще излезе на сцената в първата фестивална вечер, в 19.10 ч., за да завладее публиката с очарованието на своето концертно изпълнение „С България в сърцето“ – приказен музикален спектакъл, който обединява балкански ритми, джаз, танго.

На следващия ден – неделя, 28 април 2024 г., в 16.00 ч., гостите на фестивала ще посрещнат ангелогласната Петя Панева и клавирния музикант Митко Денев.

През 2021 г. Петя Панева става първият победител в „Гласът на България“, който печели любовта на публиката с изпъления на народна музика, а миналата година издава своя дебютен албум, създаден съвместно с Оркестъра за народна музика на БНР. С лиричния си глас и изграден стил на пеене младата певица докосва душата на своите почитатели нежно и същевременно силно въздействащо, а майсторските инструментални изпълнения на Митко Денев карат сърцата на публиката да заиграят.

Очакваме ви на 27 и 28 април 2024 г., в парк „Казармите“, гр. Севлиево! Да се насладим на виртуозни музикални изпълнения и на брилянтни гласове, да извием заедно кръшни български хора, за да продължи да бъде от кълна до върха все българско!

Вход свободен!

АГРО ТВ е медиен партньор на събитието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.