1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Звездна плеяда музикални творци завладява сцената на фестивал „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” в Севлиево

Звездна плеяда музикални творци завладява сцената на фестивал „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” в Севлиево

Истинска експлозия от виртуозни музикални изпълнения, народни ритми, кръшни танци и приповдигнато настроение

Десетото юбилейно издание на националния фестивал „Семе българско” обещава незабравими преживявания за всички свои посетители. Богатата музикална програма, която са подготвили организаторите – Община Севлиево и фондация „ОТ БГ”, е наситена с висок емоционален заряд и предвещава истинска експлозия от виртуозни музикални изпълнения, народни ритми, кръшни танци и приповдигнато настроение.

На 27 април, в 11.00 ч., веднага след официалното откриване на фестивала, по традиция първото хоро ще поведат танцьорите от ФА „Развитие”-Севлиево.

След тях, през целия ден, на сцената ще се изявяват танцови състави и певчески групи – представители на местни и гостуващи читалища, младите таланти от "Upstreem Voices", танцьорите от ФТФ „Боженци”.

В 19.10 часа, непосредствено след традиционната благотворителна томбола, гостите на фестивала ще посрещнат световноизвестната акордеонистка Вероника Тодорова и ще се потопят в неповторимата омая на нейното концертно изпълнение „С България в сърцето“.

Омаен ще е и финалът на първата фестивална вечер, защото в 20.30 часа, нестинари от Лудогорието ще поканят публиката да прекрачи прага на тяхното огнено тайнство.

В неделя, още в 10.00 ч., за най-нетърпеливите ще засвирят музикантите от оркестър „Севлиево”, а след тях, без дъх ще ни оставят и изпълненията на Детски фолклорен ансамбъл „Габровче”.

Отново в неделя, на сцената ще излязат десетки талантливи дечица от Севлиево – музикални, певчески и танцови състави от местните детски градини и училища.

В 13.00 ч. сцената ще приеме професионалните танцьори, музиканти и певци от Капанския ансамбъл – гр. Разград, които ще представят характерни и ярки произведения от капанския етнорегион, а след тях публиката ще посрещне неповторимото трио „Звън”.

Музиката, песните и танците ще продължат през целия неделен ден, за да отбележим кулминацията на фестивалното настроение с приказното изпълнение на Гласът на България за 2021 година – ангелогласната Петя Панева и клавирния музикант Митко Денев.

Нека бъдем заедно на 27 и 28 април в Севлиево, където всичко – от кълна до върха, ще е все българско!

АГРО ТВ е медиен партньор на събитието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.