1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Демо точката на АгроХъб.БГ в Учебно-опитната база на Аграрен университет – Пловдив се открива на 12 октомври

Демо точката на АгроХъб.БГ в Учебно-опитната база на Аграрен университет – Пловдив се открива на 12 октомври

Участието в събитието е безплатно, но с предварителна РЕГИСТРАЦИЯ, която все още е отворена

Официалното откриване на Демо точка “Наука” на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ в Учебно-опитната база на Аграрен университет – Пловдив в с. Брестник ще състои на 12 октомври 2023 г. от 13:00 часа. Демо точката в с. Брестник е част от технологичната инфраструктура на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България, в рамките на финансирания по програма „Цифрова Европа“ проект AgroDigiRisе с фокус прецизно земеделие.

В рамките на събитието на 12 октомври 2023 г. ще бъдат представени спецификите на тази демо точка „Наука“ и какви са ползите за лозаро-винарския сектор. Експертите на АгроХъб.БГ от трите технологични компании /Бивайн, ТехноЛогика и ОНДО Солюшънс/ ще демонстрират какви технологични решения могат да се внедрят в подкрепа на „умното лозарство“ и ще покажат фенологичното развитие на 80 сорта грозде. В програмата, съпътстваща откриването на демо точката ще бъдат представени автоматизираната система за напояване и хранене на лозите, както и функционалностите на софтуерната платформа Pix2Logica и добавената стойност на сателитните изображения в прецизното земеделие.

Посетителите на демо точката ще се запознаят и с богатото портфолио от услуги на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, както и още полезна информация за фермери и Малки и средни предприятия /МСП/. Специален панел от програмата на събитието ще бъде посветен на възможностите за финансиране на иновациите по Мярка „Инвестиции в технологична и екологична модернизация“ от Национален план за възстановяване и устойчивост /НПВУ/ и информация, свързана с допустими кандидати и инвестиции, необходими документи, срокове и изисквания към проектните предложения.

Участието в събитието е безплатно, но с предварителна РЕГИСТРАЦИЯ, която все още е отворена за желаещите участници.

Повече детайли от ПРОГРАМАТА на събитието.

Повече за AgroHub.BG

АгроХъб.БГ е Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ), одобрен по програма “Цифрова Европа” с проект AgroDigiRise. Фокус на проекта е прецизното земеделие - щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е производството на повече с по-малко. В ролята си на “единно гише за услуги”, организацията помага на агробизнеса да подобри своята конкурентоспособност чрез използването на цифрови технологии. Със своето богато портфолио от услуги, сдружението подкрепя цифровата и “зелена” трансформация на земеделието и публичния сектор. Услугите по проекта са безплатни и затварят целия цикъл на подкрепа, нужна за преминаване към едно “умно” земеделие. В консорциума по проекта AgroDigiRise на Европейския Цифров Иновационен Хъб АгроХъб.БГ участват Институт за агростратегии и иновации; Ондо Солюшънс; ТехноЛогика; Бивайн; Институт по зеленчукови култури „Марица“; Аграрен университет – Пловдив; Център по растителна системна биология и биотехнология; Институт по философия и социология при БАН; Национална асоциация на зърнопроизводителите; Българска асоциация на търговците на агротехника; Клийнтех България; Фондация Приложни изследвания и комуникации, Клъстер Тракия икономическа зона и Община Пловдив като асоцииран партньор по проекта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.