1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Изложба "Цветна есен 2006" се открива в Пловдив

Изложба "Цветна есен 2006" се открива в Пловдив

 

Специализирана изложба за цветя, декоративна растителност, градинска техника и аксесоари "Цветна есен 2006" се открива днес в палата 4 на Панаирното градче. Изложбата ще представи красотата и изяществото на саксийните цветя с идеи за подходяща декорация, която да внесе уют и хармония в дома или офиса. Специалисти ще предложат полезни и лесно изпълними съвети за грижите за цветята, за правилния избор на посадъчен материал, разсад, семена и луковици. Разнообразието от еко почви, течна органична тор, подобрители и други продукти е свързано с подготовката на растенията за промените в сезоните. Специализираната литература ще подпомогне усвояването на градинарското изкуство.
Участието на Ботаническата градина при БАН – София в изложението се е превърнало в традиция. На тазгодишното издание на "Цветна есен" ботаниците ще представят част от своя тематична експозиция, разкриваща явлението пъстролистие при растенията. Експозицията представя растения с необичайно или пъстро обагрени листа, които традиционно се използват при интериорното озеленяване, тъй като декоративният им ефект е дълготраен. Колекцията на Ботаническата градина включва царски бегонии, пъстролистни кротони, наричани още "Клоуните в растителния свят", красиви пеперомии, фитонии, копривки марантови , шефлери , питоспорум, срещащи се естествено в изобилие в най-долните етажи на тропическите гори.
След консултация от специалисти посетителите ще могат да си купят предложените пъстролистни и други растения от над 100 вида, размножени и отгледани в Ботаническата градина при БАН. От нейните дендрологични колекции ще се продават и интересни дървесни и храстови видове.
Изложбата е отворена за посетители до 29 октомври от 10 до 19 часа, като последният ден работното време е от 10 до 16 часа.
Входният билет е 1 лев и е валиден за всички изложби, провеждащи се по същото време в Панаира./focus-news.net

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.