1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 40 родни кучета намериха дом в Германия

40 родни кучета намериха дом в Германия

От създаването на Немско-българското дружество за защита на животните, което е и първо за страната, са осиновени 750 кучета

Немско-българското дружество за защита на животните в Добрич информира за 40 безстопанствени кучета, осиновени в чужбина през миналата година. В Германия те са попаднали в семейства, осигуряващи отношението, което възниква след усилията да спасиш и да дариш живот, да помогнеш и дадеш шанс.

Представителят на дружеството за Добрич Мария Великова съобщи, че питомците намират стопаните си чрез снимка в интернет. От създаването на базата в Добрич, която е и първа за страната, са осиновени 750 кучета.

Според Великова събирането на животни в общинските приюти не е ефективно. Така се ангажират персонал и издръжка за стотина животни, докато всеки град привлича хиляда, съобщава dobrudja-news.net.

Кастрацията и ефективният контрол ще намалят популацията. Германецът не е по-дисциплиниран, а по-санкциониран от българина, коментират от дружеството. То предлага всеки ветеринарен специалист да сложи свой отличителен знак на кучето, което е кастрирал, след като в града създават поколение преминали медицинска обработка животни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.