1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. България ще кандидатства за партньор на „Зелена седмица“ в Берлин

България ще кандидатства за партньор на „Зелена седмица“ в Берлин

Изложението се провежда от 15 – 24 януари 2010 година

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов поиска България да бъде партньор на най-голямото изложение за земеделие и хранителна промишленост в Германия – „Зелена седмица“ в Берлин.  Това стана по време на посещението на германския министър на земеделието г-жа Илзе Айгнер и кмета на Берлин Клаус Воверайт на българския щанд на откритото на 15.01.2010 г. изложение в германската столица. Министър Найденов обясни, че България участва за 21-ви път със свой национален щанд, но никога досега не е била страна-партньор. Тази година такава е Унгария, която се явява партньор за втори път през последните десет години.

„Разговаряхме с министъра на Германия и ще направим контакт с организаторите от Messe Berlin да заявим домакинтство”, заяви министър Найденов. Според него това може да стане най-рано през 2013 г., тъй като до тогава вече има график за други страни. Ползите за страната-домакин се изразяват в реклама на държавата, нейните храни, земеделие, бит и култура. Организаторите предоставят площ от цяла палата, на която се разполагат фирми, които презентират съответната страна.

Тази година България се рекламира на „Зелена седмица” от 13 фирми. „Щандът се отличава с нова визия за сравнение от миналите години”, каза министър Найденов. Организатор на българското участие е Министерство на земеделието и храните. Изработването на щанда е на фирма „Баги дизайн” след проведен конкурс, а на обслужването – „Експо тим”. Националният щанд е разположен на площ от 100 кв. м., който е оформен в модерна визия с винили, които имитират традиционни български черги. На него има изграден специален готварски кът, където ще се приготвят известни български ястия.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.