1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ДЪРВО С КОРЕН 2015

ДЪРВО С КОРЕН 2015

Дървото победител ще представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2016”

За шести пореден път от Фондация “ЕкоОбщност” обявявава началото на конкурса “Дърво с корен”. Конкурс, който разказа историите на любими български дървета извън границите на страната и ги направи известни в Европа. Отново с него ще търсим дърветата, които обичаме – не защото са най-стари или най-красиви, а защото са специални. Дърво, което е оставило следа в паметта ви – с мило преживяване, детски спомен или което е обединило хора, легенди и специални събития?

Дървото победител ще представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2016” и ще получи специална грижа за подобряване на състоянието му, ако има нужда от такава.

Освен голямата награда, организаторите ще връчат допълнителни отличия в още три категории:

  • “Млад природолюбител” – за деца от 6- до 14-годишна възраст;
  • “Вековните дървета говорят” - за вековни дървета от цялата страна, които са свързани с исторически събития или значими личности от нашето минало;
  • Специална категория за доброволци-залесители, които искат да разкажат личната си история – защо и как са решили да се включат в залесяване, какво е било преживяването, какво си спомнят най-добре, какъв отпечатък и емоция е оставило то у тях.

Конкурсът “Дърво с корен” е отворен за участие за всички – деца, възрастни, учители, ученици, институции, фирми, организации или просто неформални групи от хора.

Номинации ще се приемат до 18 октомври 2015 г.

Повече подробности за участие ТУК...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.