1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Девет месечни санкции е наложила екоинспекцията в Бургас

Девет месечни санкции е наложила екоинспекцията в Бургас

През ноември експертите са проверили 129 обекта и са издали 79 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия

Девет месечни санкции е наложила екоинспекцията в Бургас през ноември за превишения на измерваните показатели в заустваните отпадъчни води. Глобени са производствени обекти и пречиствателни станции, пише dariknews.bg.

С малко над 15 000 лв е санкционирана  фирма  "Лукойл Нефтохим Бургас" АД - за Централна пречиствателна станция на основната площадка на комбината. Нарушения на показателите са регистрираи и в Пречиствателната станция  "Равда-Слънчев бряг" - стара и нова част,  като глобите са съответно 26 020 лева и 272 920 лева.

Наложени са и четири нови текущи месечни санкции на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД за неспазване на норми за допустими емисии от неподвижни източници общо в размер на 517 лева, съобщават от РИОСВ - Бургас. 118 лева е еднократната санкция  на фирмата  за замърсяване на почва при разлив на бензин вследствие на криминален пробив до р. Чакърлийка в началото на октомври.

През ноември експертите са  проверили  129  обекта и  са издали 79 предписания за отстраняване на констатирани при проверките несъответствия. Издадени са 16 наказателни постановления общо за 37 600 лева на фирми, длъжностни и физически лица. Санкционирани с по 5 000 лева са пет фирми-собственици на площадки за производство на дървени въглища.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.