1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес над страната ще има разкъсана облачност, преди обяд са възможни превалявания

Днес над страната ще има разкъсана облачност, преди обяд са възможни превалявания

Максимални температури - между 20 и 25°, в София - около 20°

Днес над страната ще има разкъсана облачност, временно и до слънчево. Краткотрайни превалявания са възможни преди обяд в североизточните, а след обяд - на отделни места в планинските райони. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максимални температури - между 20 и 25°, в София - около 20°. Вечерта от запад ще започне ново увеличение на облачността и ще завали дъжд.Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април и през деня ще се понижава.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна до ранния следобед. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен западен вятър. Максимални температури - между 18 и 22°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е разкъсана, по-често значителна. След обяд на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен и силен, предимно западен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 13°, на 2000 метра - около 6°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.