1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево, през деня облачността ще се увелича

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево, през деня облачността ще се увелича

Максимални температури между 18 и 23°

Времето днес преди обяд ще бъде предимно слънчево, но през деня облачността ще се увелича и по-късно следобед на места, главно в Югозападна България, ще превали слаб дъжд. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното, през деня ще се понижава, но оставайки по-високо. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, но ще бъде слаб. Максимални температури между 18 и 23°, по-ниски по морския бряг – 14-18°. В София около 18°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, следобед с разкъсана облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максимални температури между 14 и 18°. Температурата на морската вода 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността също ще се увеличи и следобед ще превали слаб дъжд, над 2200-2300 метра слаб сняг. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максимална температура на 1200 метра около 11°, на 2000 метра 4-5°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.