1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Два нови парка ще бъдат направени в София

Два нови парка ще бъдат направени в София

Единият ще е в район „Възраждане”, а вторият – в „Люлин 6”

Два нови парка ще бъдат направени в София. Единият ще е в район „Възраждане”, а вторият – в „Люлин 6”. Плановете за първия вече са доста напреднали.

Столичното кметство ще ремонтира и големи паркове като Южния и Борисовата градина. Ще се обновяват алеи, кошчета, пейки, цветя и храсти. За ремонтите общината ще похарчи 2,7 млн. лв.

В новия парк „Възраждане” в „Зона Б-5” ще има амфитеатър. Под градинката ще има подземен паркинг. В парка ще има голям фонтан, кафе-ресторант, алейно осветление и система за поливане на тревата и цветята. За изграждането на първия етап от „Възраждане” общината ще отдели 6 млн. лв. Парите трябва да дойдат от продажба на части от 9 имота на общинското предприятие „Софийски имоти”. Общата им цена е към 8,3 млн. лв., пише в. "Монитор". 

Идеята за парка в „Люлин” е записана в подробния план на квартала. За новата зона за разходки обаче все още няма конкретика и не са предвидени средства за изграждането му.

„До края на месеца ще започне обновяването на Борисовата градина, площада и градината около паметника „Патриарх Евтимий” и в Южния парк откъм ул. „Козяк”, съобщи шефът на „Зелени системи” в Столична община Ралица Маджарова. Тя обясни, че в Южния парк ще има и детска площадка, отговаряща на всички изисквания за безопасност с противоударна настилка. Около 230 000 лв. ще струва ремонтът на градината.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.