1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Експерти от дунавските природни паркове „Русенски Лом” се срещнаха със свои чуждестранни колеги

Експерти от дунавските природни паркове „Русенски Лом” се срещнаха със свои чуждестранни колеги

Гостите бяха очаровани от природата и местния фолклор

Експерти от дунавските природни паркове „Русенски Лом” и „Персина” се срещнаха със свои колеги от Германия, Австрия, Хърватия, Унгария,  Румъния и България.

Дирекцията на природен парк „Русенски Лом” към Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) беше домакин на две работни срещи в периода  от 11 до 13 юни 2014 г. в с. Кошов.

По време на първата среща, проведена като част от дейностите по проект „Дунавски паркове 2”, бяха набелязани конкретни идеи за бъдещи проекти, свързани със защитата на видовете и местообитанията по поречието на р. Дунав и притоците й.

Паралелно с това, експертите от Дирекцията на ПП „Персина” организираха Второ международно обучение по проект „Дунавски паркове Биоразнообразие и туризъм“, насочен към укрепване на природния туризъм в региона на защитените територии в мрежата на дунавските паркове.
 
Партньорите посетиха природозащитен център Ломовете в с. Нисово, както и туристическите обекти – Ивановски скални църкви, Басарбовски скален манастир, пещерата Орлова чука и се запознаха с емблематични за природния парк видове.
 
Участниците бяха очаровани от природните пейзажи и природозащитния център на парка, народните танци и песни на деца от танцов състав ”Зора. Те наблюдаваха емблематичния за природния парк черен щъркел в небето над концерта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.