1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Експертите от Дирекцията на парк “Сините камъни” продължават и през декември срещите си с млади природолюбители

Експертите от Дирекцията на парк “Сините камъни” продължават и през декември срещите си с млади природолюбители

Инициативите имат за цел да провокират в подрастващите любов към природата

Експертите от Дирекцията на Природен парк “Сините камъни” към Изпълнителната агенция по горите продължават и през декември срещите си с млади природолюбители от град Сливен и региона. Инициативите са ежемесечни и имат за цел да провокират в подрастващите любов към природата и да допринесат за екологичното им образование и отговорност.

Специалистите използват атрактивни методи и подходи, за да бъдат достоен посредник между младото поколение и природата. Заедно със служителите от парка  децата се учат как да изработват сами рециклирана хартия в домашни условия и как да направят различни фигури от природни материали. За своите произведения учениците черпят вдъхновение от сбирките с представители на дирекцията и интересните факти, които научават за природата.

През ноември експертите от парка бяха гости на децата от основно училище “Св. Паисий Хилендарски” от село Сотиря.  Заедно с тях изработиха домашна рециклирана хартия и рисуваха върху камъни. Провокирани от природата малчугани от детски градини в  Сливен направиха апликации от есенни листа. Картините ще бъдат подредени в специална изложба. Истинско предизвикателство за младите природолюбители бяха и ноемврийските походи, организирани от Дирекцията на парка за учениците от спортния клуб по акробатика в града. Младежите прекараха незабравими мигове, покорявайки нови атрактивни маршрути.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.