1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ЕVN България ще се присъедини към глобалната инициатива „Часът на Земята"

ЕVN България ще се присъедини към глобалната инициатива „Часът на Земята"

За времето от 20.30 до 21.30 ч. на 31 март дружеството ще угаси фасадното осветление на всички свои сгради в Югоизточна България

За поредна година ЕVN България ще се присъедини към глобалната инициатива „Часът на Земята", съобщават от компанията.

За времето от 20.30 до 21.30 ч. на 31 март (събота) EVN България ще угаси фасадното осветление на всички свои сгради в Югоизточна България.

Изгасянето на фасадното осветление ще се извърши по начин, който да не засегне функционирането на диспечерския център на дружеството, денонощния център за клиентско обслужване и др.

С участието си в ‘'Часът на Земята 2012" EVN България се стреми да допринесе за популяризиране на необходимостта от оптимално използване на енергията и природните ресурси. Както и преди една година, своя личен принос към инициативата ще дадат и всички сътрудници на EVN България.

По време на миналогодишното издание на инициативата дружеството отчете намаление на товара на потребление с около 11% спрямо същия час седмица по-рано. Тогава за цялата територия, обслужвана от дружеството в Югоизточна България, бяха спестени близо 140 000 kWh електроенергия, което се равнява на средномесечното потребление на 460 домакинства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.