1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Информационният център за царския орел в Тополовград е обогатен с нови интерактивни материали

Информационният център за царския орел в Тополовград е обогатен с нови интерактивни материали

Снимка:

Те са изработени в рамките на проекти, финансирани от Глобалния екологичен фонд и ЕС

Посетителите на единствения у нас Информационен природозащитен център за царския орел в гр. Тополовград ще имат възможност да пипнат гнездото на орела, да разберат колко е голям той, колко тежи и къде живее. Това е възможно благодарение на новите интерактивни експонати и игри, с които центърът бе обогатен наскоро. Малките посетители ще опознаят местообитанието на орела чрез игра с магнити и ще научат заплахите пред оцеляването му като играят игра, подобна на „Не се сърди човече”. За съдбата на младите птици, които БДЗП проследява със сателитни предаватели ще научат като разгледат огромна вълшебна книга с най-вълнуващите истории и съдби на орлета с предаватели.

Новите интерактивни материали са изработени в рамките проектите „Осигуряване на устойчиво управление на Натура 2000 зони, ключови за оцеляването на глобално застрашени видове”, финансиран от Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд (ГЕФ) и проект LIFE+ „Опазване на царския орел и ловния сокол в ключовите за тях места от мрежата Натура 2000 в България”, финансиран от ЕС.

Преди да заминат за „града на орлите” – Тополовград, експонатите и игрите гостуваха през септември в рамките на специална изложба „На крилете на орела” в Националния природонаучен музей в София.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.