1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Кампания за по-зелена и по-красива Стара Загора

Кампания за по-зелена и по-красива Стара Загора

Проявата ще се състои на 27 април

На 27 април от 10:30 часа в парк „Подполковник Калитин” Лайънс клуб Стара Загора - Августа поставя начало на кампанията си „Аз обичам Стара Загора”, с която членовете на клуба искат да привлекат вниманието на съгражданите си към средата, в която живеят и да помогнат градът да стане още по-зелен, по-чист и по-красив.

Членовете на клуба със собствени и събрани от дарения средства ще облагородят облика на градинката около паметника на 3-та опълченска дружина и подполковник Калитин (ул. "Христо Ботев" и ул. "Подп. Калитин") – ще залесят храсти и ще поставят нови пейки. Паркът ще се поддържа и със съдействието на община Стара Загора, като инициативата на Лайънс клуб Стара Загора – Августа предвижда на следващ етап да се подновят короните на дърветата, осветлението, да се обновят старите пейки и разрушените кошове за отпадъци, да се боядисат стълбове и да се направят дребни ремонти около зелените площи в парка, за да стане по-приветливо място за старозагорци. Предвижда се новата растителност да оформи жив плет и по естествен начин да ограничи паркирането на автомобили върху зелените площи.

Ще има музика, барбекю парти и награди за най-работливите. Нека дадем заразителен пример и сами се погрижим живота около нас да е по-шарен, по-привлекателен и по-весел. Очакваме подкрепа – кой с каквото може – личен труд, средства, последователи, заявяват в прессъобщение до медиите от Лайънс клуб Стара Загора – Августа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.