1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Код "оранжево" е обявен в почти цялата страна

Код "оранжево" е обявен в почти цялата страна

Минималните температури ще са между минус 13 и минус 18 градуса

Код "оранжево" е обявен в почти цялата страна днес, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология. И днес ще бъде много студено, минималните температури ще са между минус 13 и минус 18 градуса, в отделни райони на Северна България - до минус 23.

Код "оранжево" означава опасно за хората време, прогнозирани метеорологични явления с голяма интензивност и възможни щети и жертви. Метеоролозите съветват да сме внимателни, да се следят очакваните метеорологични условия и по възможност да избягваме рисковете.

Единствено в областите Благоевград, Смолян и Кюстендил остава в сила код "жълто", при който времето е потенциално опасно.

Във вторник ще остане много студено с минимални температури между минус 17 и минус 22, в отделни котловини до минус 25 градуса. Дневните температури ще бъдат също много ниски - максималните ще са предимно между минус 8 и минус 13°, малко по-високи ще са в крайните южни райони и по морския бряг - до около минус 3-4 градуса. В сряда и четвъртък температурите ще са с още 1-2 градуса по-ниски.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.