1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Косят около 2000 дка треви край пътищата в Добричко

Косят около 2000 дка треви край пътищата в Добричко

Земеделските производители трябва да изорат противопожарни ивици в нивите си

Над 2000 дка треви по банкетите около републиканските пътища в Добричка област ще бъдат окосени до края на месец юни. Свободно растящите плевели ще бъдат отстранени ръчно или машинно, съобщиха от Областно пътно управление. Вече е приключило почистването около пътищата за Дуранкулак, за Балчик, за Албена и за Варна. До края на седмицата ще се коси тревата по направлението за гр. Ген. Тошево и по третокласната пътна мрежа.

Окосяването на бурените се извършва по пътни направления с натоварен трафик с цел повишаване на безопасността и осигуряване на добра видимост при пътуване. Освен това с оглед високите температури е изключително висока опасността от пожари при наличие на изсушена растителност.

Изключително важно е изораването на противопожарни ленти в селскостопанските посеви, намиращи се в непосредствена близост до пътното платно, припомнят от Пожарната служба. С оглед опазването на реколтата прокарването на ивиците е ангажимент на земеделските производители.

От Областното Пътно управление в призовават шофьорите да изхвърлят отпадъци само на указаните места, за да не се създават предпоставки за пожар или други опасности по пътя.               

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.