1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Междуведомствена работна група ще разгледа инвестиционния проект "Дестинация Рила"

Междуведомствена работна група ще разгледа инвестиционния проект "Дестинация Рила"

Пет френски компании са готови да осигурят целогодишен планински туризъм

Правителството създаде междуведомствена работна група за разглеждане на инвестиционен проект "Дестинация Рила", съобщи пред журналисти днес, 30 октомври, вицепремиерът Даниела Бобева, цитирана от БТА.

Проектът "Дестинация Рила" все още е идеен, това по-точно са инвестиционни намерения, посочи тя. Зад проекта, който ще се осъществява шест години, стоят пет френски компании, готови да инвестират 550 млн. евро.

Предвижда се "Дестинация Рила" да има 20 хиляди легла и да осигурява целогодишен планински туризъм, включващ и планинско колоездене. Курортът ще бъде на площ от осем хиляди хектара. Зоната ще е забранена за автомобили, съобщи Бобева.

Има решение на общините на Сапарева баня и на Самоков за подкрепа на строителството. За председател на работната група е определен заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев.

Зад проекта стоят фирмите "Далкия", "Шнайдер", "Маунтин Клъстер", "Акор", както и Европейска планинска асоциация и Френско-българска търговска камара, каза Бобева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.