1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МОСВ изгражда единен регистър на разрешителните за водоползване

МОСВ изгражда единен регистър на разрешителните за водоползване

Проектът е на обща стойност 1 386 096 евро

Днес, Министерството на околната среда и водите (МОСВ) постави началото на проект за изграждането на единна информационна система за водите.  Целта му е да се създаде ефективен мониторинг и контрол на издаваните разрешителни по Закона за водите и комплексните разрешителни, издавани по Закона за опазване на околната среда, както и за публикуване на съответните регистри на разрешителни и данните от мониторинга на разрешителните.

Проектът е на обща стойност 1 386 096 евро, от които 1 178 000 евро са безвъзмездна помощ от правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество. Програмата се управлява от норвежката държавна фирма "Иновация Норвегия".

На официална церемония днес ще бъде подписано Партньорско споразумение между МОСВ и дирекцията по водни ресурси и енергия (NVE) към норвежкото министерство на петрола и енергията, с което ще бъде дадено началото на проекта "Информационна система за разрешителни и мониторинг при управление на водите". Срокът за изпълнението на проекта е краят на април 2011 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.