1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МОСВ кани студентите да участват в третото издание на конкурса „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“

МОСВ кани студентите да участват в третото издание на конкурса „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“

„Пестене на енергия“ е тазгодишната тема на есето, с което ще се състезават бъдещите участници в конкурса

  • Кандидатите трябва да изпратят есе или кратка разработка от 3 до 5 страници в срок до 12 ноември 2023 г. включително
  • Победителят ще бъде обявен в края на ноември

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) кани студенти с високи академични постижения, обучаващи се в специалности, свързани с опазването на околната среда, да участват в конкурса „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще 2023 г.“.

Конкурсът се провежда за трета поредна година под патронажа на министъра на околната среда и водите като част от инициативите за отбелязване на кампанията на Европейската комисия „Европейската седмица на мобилността”. Организира се от Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС), която обявява неговото трето издание за академичната 2023/2024 г.

„Пестене на енергия“ е тазгодишната тема на есето, с което ще се състезават бъдещите участници в конкурса. Под същото мото тази година се проведе Европейската седмица на мобилността.

Наградата за победителя е годишна финансова подкрепа в размер на 2970 лв., предоставена от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Кандидатите трябва да изпратят есе или кратка разработка от 3 до 5 страници по темата „Пестене на енергия“ в срок до 12 ноември 2023 г. включително на електронен адрес press@eea.government.bg или на адреса на ИАОС. Комисия от представители на МОСВ, ИАОС и ПУДООС ще разгледа кандидатурите и ще покани на събеседване петимата най-добре представили се участници. Победителят ще бъде обявен в края на ноември.

Целта на конкурса е да подкрепи и мотивира студентите да представят оригинален, последователен и основан на науката подход за овладяване на предизвикателствата в градската околна среда и мобилността в своите разработки.

Кампанията „Европейска седмица на мобилността“ насърчава местните власти да въвеждат и подкрепят мерки за устойчив транспорт, подобряване качеството на въздуха в градовете и осигуряване на ефективни екологични решения за градската среда. МОСВ е национален координатор на кампанията за България.

Допълнителна информация за условията, заявление за участие и критериите за оценяване в конкурса можете да видите в приложените документи на следния линк https://www.moew.government.bg/bg/mosv-kani-studentite-da-uchastvat-v-tretoto-izdanie-na-konkursa-zelena-podkrepa-za-ustojchivo-budeste/

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.