1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Над много райони от страната денят ще започне със слънчево време

Над много райони от страната денят ще започне със слънчево време

Температурите ще се повишат с още 2-3 градуса и максималните ще бъдат между 20 и 25°

Над много райони от страната денят ще започне със слънчево време, но от югозапад облачността ще се увеличава. Около и след обяд над повечето райони ще бъде предимно значителна и на места, главно в западната половина от страната ще превали краткотраен дъжд, в планинските райони с гръмотевици. Ще духа слаб югозападен вятър. Дневните температури ще се повишат с още 2-3 градуса и максималните ще бъдат между 20 и 25°, в София – около 21°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи за агенция „Фокус” дежурният синоптик Анастасия Стойчева.

Атмосферното налягане е близко до средното за април – слабо ще се понижи.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево, но през втората половина от деня и там ще се заоблачи. Без валежи. Ще духа слаб югозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максимални ще бъдат между 16 и 21°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Сутринта над планините ще е предимно слънчево, но от югозапад облачността бързо ще се увеличи. Още преди обяд в Пирин ще превали краткотрайно, а около и след обяд на места в Рило-Родопската област и Западна Стара планина ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. Ще духа умерен, по откритите части временно и силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, а на 2000 метра – около 7°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.