1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Над страната днес ще има предимно значителна облачност

Над страната днес ще има предимно значителна облачност

Температурите временно ще се понижат

Над страната днес ще има предимно значителна облачност и на места главно в Централна и Източна България ще превали дъжд, преди обяд в Добруджа и Лудогорието – временно и сняг. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Източна България и временно силен вятър, който в западната част от страната ще бъде от северозапад, а в източната – от североизток.

Температурите временно ще се понижат, по-чувствително в източната половина от страната; към 14 часа те ще бъдат от 4-5° в Североизточна България до 10-12° на места в югозападните и северозападни райони; в София – около 7°. Привечер от североизток ще започне бързо намаление на облачността, а вятърът чувствително ще отслабне, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Красимир Стоев, цитиран от агенция КРОСС.

Атмосферното налягане е по-високо от средното - след пладне ще започне да се повишава.

И над планините облачността ще бъде значителна и на места ще превали сняг. Вятърът ще бъде умерен и силен от север. Температурите ще се понижат с 4-5° и на височина 1200 метра дневната ще бъде около минус 3°, на 2000 метра - около минус 8°.

По Черноморието ще духа умерен и временно силен вятър от север-североизток. През по-голямата част от деня ще бъде със значителна облачност. Ще превали слаб дъжд. Към края на деня облачността ще намалее. Максимални температури 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 5°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.