1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Над Южна България облачността временно ще е значителна, но ще се задържи без валежи

Над Южна България облачността временно ще е значителна, но ще се задържи без валежи

Максимални температури - между 3 и 8°

Днес по поречието на река Дунав и на места в Горнотракийската низина отново ще има мъгла, а по Черноморието значителна ниска слоеста облачност; в следобедните часове видимостта в тези райони ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва. Над Южна България облачността временно ще е значителна, но ще се задържи без валежи. Почти тихо. Максимални температури - между 3 и 8°, в крайните югозападни и югоизточните райони - до 10-12°, но близки до 0° ще останат дневните температури в местата с по-трайна мъгла. В София максимална температура около 7°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месец февруари.

Над планините ще има разкъсана облачност до слънчево. Ще духа слаб вятър, предимно от югоизток. Максимална температура на 1200 метра - около 4°, на 2000 метра - около минус 3°.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна ниска облачност, на места и намалена видимост. След обяд видимостта ще се подобри, а облачността ще се разкъса. Почти тихо време. Максималните температури ще бъдат между 6 и 9°. Температурата на морската вода е около 2°. Вълнението на морето - 1 бал.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.