1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Нов туристически портал разкрива красотите на България

Нов туристически портал разкрива красотите на България

В него можем да научим повече за над 450 туристически обекта

Oбновеният официален туристически портал на България bulgariatravel.org е вече факт. Модерният портал се поддържа на девет езика. Той разполага с мултимедиен каталог, включващ информация за над 400 туристически обекта, над 4 хил. снимки и над 50 видеоклипа, съобщи икономическото министерство. В него са представени девет вида туризъм в страната, включително морски, ски, СПА, селски, конгресен, културен, приключенски и др.

"България травъл 2010" спечели поръчката на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за изработка на сайта в края на миналата година в надпревара с 13 други кандидати. Целта на този проект е да се превърне в лицето на България в интернет, което ще запознава с родните красоти както нас, така и всеки чужденец, търсещ приключения в родината ни.

В него можем да научим повече за над 450 туристически обекта, да видим 50 видеоклипа, 50 мултимедийни компонента, както и над 5600 снимки, разкриващи красотите на България. В аудиосекцията на портала всеки може да се запознае с емблематични български песни, както и различни звуци от кътчета на родината.

Преводите, субитрите и дублажите на осемте езика - английски, немски, руски, френски, испански, арабски, японски и иврит, ще направят по-лесен достъпа на чужденците до България.

Много полезна е и интерактивната карта на сайта, в която можете да търсите обекти според интересите си, например: балнео, СПА и уелнес туризъм, екологичен туризъм, конгресен туризъм, културен туризъм, морски туризъм и др.

В секцията "Непознатата България" всеки може да научи повече за малко познатите, но уникални туристически дестинации, разположени в рамките на родината ни.

В портала може всеки един да публикува в специална секция и свои рецензии, коментари, маршрути и оценки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.