1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Обсъждат се промени в нормативната база, регулираща монтажа на фотоволтаични модули

Обсъждат се промени в нормативната база, регулираща монтажа на фотоволтаични модули

Това събщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството

Обсъждат се промени в нормативната база, регулираща монтажа на фотоволтаични модули, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

След проведена среща при министър-председателя и в изпълнение на неговото разпореждане за нормативно уреждане на постигнатите договорки, още същия ден в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма се проведе среща между представители на МИЕТ, МРРБ, ДКЕВР. В нея участваха също представители на неправителствения сектор и народни представители.

На срещата се постигна съгласие за промяна в нормативната база с оглед ускоряване на административните процедури при монтаж на фотоволтаични модули върху покривните и фасадни конструкции към съществуващи сгради и привеждането на Наредба 6 от 2004 г. на министъра на икономиката, енергетиката и туризма за присъединяване на потребители и независими производители към електропреносните и електроразпределителните мрежи в съответствие с действащите законови разпоредби на Закона за устройство на територията и Закона за енергията от възобновяеми източници. Следващата среща е предвидена за 24 януари.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.