1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Организират дискусионен форум за бъдещето на шистовия газ у нас

Организират дискусионен форум за бъдещето на шистовия газ у нас

Дискусията ще се проведе на 11 ноември 2011 г. в залата на Българската стопанска камара на ул. „Алабин” 16-20

Организират дискусионен форум „Шистовият газ – енергийна алтернатива или заплаха за околната среда”. Форумът ще бъде на 11 ноември 2011 г. (петък) от 9.30 ч. в залата на Българската стопанска камара на ул. „Алабин” 16-20.

Форумът се организира с подкрепата на:

- Министерството на икономиката, енергетиката и туризма

- Министерството на околната среда и водите

- Информационното бюро на Европейския парламент в България

- Посолството на Република Полша в България

Организатори са информационният портал 3E-news, Българската стопанска камара и Институтът за енергиен мениджмънт. Основните акценти на дискусията ще бъдат фокусирани около предизвикателствата пред проучванията и производството на шистов газ в България, регулаторната рамка в Европа и у нас, значението на шистовия газ за енергийната сигурност и диверсифицирането на енергийните доставки на България, намаляването на енергийната зависимост на страната, опасенията на екологичните организации за влиянието върху околната среда, както и опитът на Полша в проучването, производството и развитието на добива на шистов газ.

Форумът за шистовия газ е вторият от едногодишния проект „Прозрачна енергетика”. В рамките на проекта всеки месец журналисти, икономисти, енергийни експерти, представители на държавни институции, на енергийни компании и на неправителствени организации ще обсъждат проблемите, възможностите и предизвикателствата пред българската енергетика в контекста на европейските стандарти и приоритетите, залегнали в общностното законодателство, касаещо сектора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.