1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ПП "Обединени земеделци": Не на лобистките изменения в Закона за горите

ПП "Обединени земеделци": Не на лобистките изменения в Закона за горите

Партията подкрепя предложенията на екоорганизациите да не се поощрява съществуването на “гори на хартия”

ПП "Обединени земеделци" изразява своята категорична позиция относно предвижданите изменения в Закона за горите. Предлаганите поправки в закона отварят вратите за корупция в особено големи размери при безконтролното застрояване и изсичането на българските гори.

Измененията поставят в превилегировано положение определени лобистки и бизнес кръгове и обслужват интересите на едрите собственици на ски писти голф и игрища чрез:

- премахване на всички процедури за търгове и установяване на непрозрачни процедури при застрояването на земеделски земи и гори без да се променя предназначението им;

- безконтролно изсичане на частни имоти до 2 ха без необходимия контрол от страна на регионалните дирекции по горите;

- строителство без изключване от горския фонд – този път към просеките за лифтовете и влековете са добавяни горните и долните им станции и съпътстващата инфраструктура.

Подкрепяме предложенията на екоорганизациите и природозащитните дружества да не се поощрява съществуването на “гори на хартия” и всяко ползване на горите – държавна собственост, да се заплаща. Да не позволим да се повтори безразборното застрояване на Черноморието. ПП "Обединени земеделци" призова Народното събрание да не приема предлаганите поправки и да покаже на българското общество, че реално защитава едно от най-големите богатства на страната ни – българските гори и националните интереси.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.