1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Преди обяд днес над по-голямата част от страната ще бъде слънчево

Преди обяд днес над по-голямата част от страната ще бъде слънчево

Максимални температури - между 14° и 19°, в София около 14°

Преди обяд днес над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Увеличение на облачността ще има след обяд и на места, главно в Централна България и планинските райони ще превали дъжд. Вятърът ще се усили, в западните райони ще е умерен от северозапад, а в източните - от североизток. Максимални температури - между 14° и 19°, в София около 14°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е близко до средното за март.

Над планините след обяд ще има значителна облачност и на места ще превали дъжд, по високите части - сняг. По-интензивни ще са преваляванията в Източните Родопи. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 6°, на 2000 метра - около минус 1°, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Анастасия Стойчева, цитирана от агенция КРОСС.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността и там ще се увеличи и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът ще е умерен от североизток. Максимални температури - между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.