1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. През септември 16-те регионални инспекции по околната среда и водите са проверили над 1 200 обекта

През септември 16-те регионални инспекции по околната среда и водите са проверили над 1 200 обекта

Постъпилите суми по наложените нови и стари глоби са малко над 90 хил. лв.

През септември 16-те регионални инспекции по околната среда и водите са проверили над 1 200 обекта и са издали 75 наказателни постановления за над 198 хиляди лева. Постъпилите суми по наложените нови и стари глоби са малко над 90 хил. лв.

Екоинспекциите в Перник и Плевен са санкционирали с 12 хил. лв. шест фирми заради непредставяне на годишните си отчети по управлението на отпадъците през миналата 2010 г. Те са „Металпак” ООД, „Булплан Инвест” ООД, „Мончо” ЕООД, „Адинг България” ЕООД (гр. Перник) и „Пиви Компас” АД и „Рубин” АД (гр. Плевен)

Инспекцията в Плевен е санкционирала с 10 хил. лв. „Метал Инвест София” ЕООД за неизпълнение на условията в издаденото разрешение за дейности с отпадъци, защото дружеството не е привело в съответствие със законовите изисквания двете си площадки в град Луковит и село Обнова.

За нерегламентирано замърсяване с отпадъци и неосъществен контрол са наложени глоби и на кметовете на старозагорските общини Опан, Мъглиж и Николаево, смолянското село Славен и русенското Йонково. Общата санкция е в размер на 3 хил. лв.

Регионалната инспекция в Бургас е наложила санкция от 2 хил. лв. на кмета на Несебър за неизпълнение на предписание, което е можело да предотврати нерегламентирано изпускане на отпадни води от тръбопровод в село Тънково в отводнителния канал на „Напоителни системи” ЕАД, граничещ с река Хаджийска.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.