1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РДГ - Варна отбеляза Седмицата на гората

РДГ - Варна отбеляза Седмицата на гората

Снимка:

Бяха залесени различни видове широколистни, иглолистни и храстови видове

Регионална дирекция по горите (РДГ) - Варна отбеляза Седмица на гората – 2012 с традиционното залесяване в Юбилейната гора, намираща се в местност „Аспарухов вал”, район Аспарухово, гр. Варна. Бяха залесени различни видове широколистни, иглолистни и храстови видове. На събитието присъстваха ръководствата на регионалната дирекция и горското стопанство в морския град, лесовъди, граждани и журналисти. Гост на празника беше зам.-кметът на район Аспарухово Диана Атанасова.

За 32-ри път ръководството на РДГ – Варна се срещна с ветерани-лесовъди от Варненския регион. Традицията води началото си от 1980 г. Тази година домакин на събитието беше Държавно горско стопанство (ДГС) – Добрич. Срещата уважиха директорът на РДГ-Варна инж. Никола Симеонов, инж. Стоян Саров – началник отдел СИДП в Държавно предприятие – Шумен и Цанко Николов – директор на ДГС–Добрич. Лесовъдите разгледаха парк „Кобаклъка” край Добрич и новосъздадените защитни пояси в района. Интерес предизвика и новосъздадената географска култура от различни видове летен дъб. Директорът на ДГС-Добрич запозна присъстващите с програмата, по която стопанството работи за възобновяване на горската растителност в парка след изведените санитарни сечи в следствие на масово изсъхване в района. Различни поколения лесовъди споделиха спомени от своята професионална дейност. С голям интерес ветераните лесовъди коментираха Закона за горите и новосъздадените шест държавни предприятия в системата на горите.

По повод Седмица на гората и тазгодишното мото на инициативата „Гората за децата”, РДГ-Варна организира и конкурс за детска рисунка. В надпреварата взеха участие деца от ІV клас на СОУ „Димитър Талев”, град Добрич. С голям ентусиазъм децата сътвориха картини на горска тематика. Специална комисия оцени творбите на малките художници и отличи най-добрите с грамота. Всички получиха награди и лакомства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.