1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РИОСВ-Пловдив се е произнесла по всички инвестиционни предложения за възстановителни и ремонтни дейности след наводненията в Община Карлово

РИОСВ-Пловдив се е произнесла по всички инвестиционни предложения за възстановителни и ремонтни дейности след наводненията в Община Карлово

Реализацията на ремонтно-възстановителни дейности е само в правомощията на кмета на Община Карлово

  • Министерството на околната среда и водите не финансира проекти по възстановяване

Възстановяването и нормализирането на живота на хората след наводненията в община Карлово през 2022 година е с основен приоритет за МОСВ, РИОСВ-Пловдив и  Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“.

Ето защо РИОСВ-Пловдив е издала становища за всички 16 постъпили инвестиционни предложения от община Карлово, за възстановяване на инфраструктура и почистване на речни корита и дерета в селата Богдан, Каравелово и Слатина, пострадали от наводненията през миналата година.

В Басейнова дирекция има постъпили 5 нови заявления за разрешителни, които ще бъдат разгледани в законовия 20 дневен срок.

Министерството на околната среда и водите не финансира възстановителни и ремонтни проекти.

Реализацията на конкретните ремонтно-възстановителни дейности, за които от РИОСВ - Пловдив са издадени становища, е в правомощията на кмета на Община Карлово.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.