1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Ще са нужни поне две години за въвеждането на забрана за дизеловото гориво в Германия

Ще са нужни поне две години за въвеждането на забрана за дизеловото гориво в Германия

Предстоят нови планове против замърсяването

Ще са нужни поне две години за въвеждането на каквато и да е забрана за дизеловото гориво. През това време засегнатите градове вероятно могат да намерят и други начини за намаляване на замърсяването. Това каза Хендрик Вюст, министър на транспорта в германската провинция Северен Рейн Вестфалия, пише greentech.bg.

„Ще има нови планове против замърсяването. Те могат да бъдат оспорени в съда … Докато всичко бъде решено, ще стане 2020 година“, заяви Вюст, цитиран от местния вестник „Рейншиш пост“.

През това време пакет от мерки ще намали още повече нивата на токсичния азотен оксид във въздуха, каза министърът. „Забраните могат да бъдат избегнати“ в Северен Рейн Вестфалия, добави той.

Федералният съд на Германия постанови във вторник, че германските градове могат да забранят достъпа на най-силно замърсяващите дизелови автомобили до своите улици. Това е ход, който може да ускори преминаването от двигателя с вътрешно горене към алтернативни задвижващи решения и да форсира производителите да инвестират в подобряване на системите за филтриране на отработени газове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.