1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Сунгурларе - осветен с еко светодиодни лампи

Сунгурларе - осветен с еко светодиодни лампи

Внедрената иновативна технология ще намали консумацията на електрическа енергия с около 50%

Община Сунгурларе е първата община в света, осветена със светодиодни лампи, произведени със 100% български технологични разработки и компоненти на водещите европейски компании - „Филипс" и „Осрам", предаде Агенция "КРОСС". Внедрената иновативна технология ще намали консумацията на електрическа енергия с около 50% и с 50% ще се намалят разходите за поддръжка, лампите не излъчват топлина и UV лъчи, с което се съхранява екоравновесието.

Енергийната ефективност е доказана с документ след изследвания от независима европейска лаборатория в Германия. Новите лампи имат гарантиран експлоатационен период 50 хиляди часа, който осигурява 50 % икономии на ресурси. Новата технология има 95% коефициент на полезно действие, по-голяма площ на осветяемост, което създава по-добри условия на живот и сигурност на хората.

Днес в 12.00 ч. в заседателната зала на Община Сунгурларе, ул. „Георги Димитров" 2 на пресконференция по повод реализирането на първия етап на Проект „Реконструкция и модернизация на улично осветление в Община Сунгурларе - гр. Сунгурларе, с. Съединение, с. Манолич, с. Прилеп, с. Грозден, с. Лозарево, с. Подвис, с. Чубра, с. Славянци" по Програма за развитие на селските райони 2007-2013, мярка 322 на Министерство на земеделието и храните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.