1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Туроператори от България, Молдова и Румъния са създали нов туристически маршрут

Туроператори от България, Молдова и Румъния са създали нов туристически маршрут

Обиколката трае осем дни и предлага различни атракции

Туроператори от България, Молдова и Румъния са създали нов туристически маршрут, насочен към граждани на трите страни, както и към европейски туристи. Обиколката трае осем дни, седем нощувки, и предлага различни атракции, съобщава румънският вестник "Адевърул", цитиран от БТА.

Маршрутът предлага посещения на скални манастири, винарни, балнеолечебни курорти, пансиони за селски туризъм, както и слънчеви плажове и пейзажи в делтата на река Дунав.

Предвижда се обиколката да започва в Кишинев и да включва курортите Албена и Балчик в България, манастира Орхейул Век и град Кахул в Молдова, курорта Ефорие Норд в Румъния и др. Цените ще варират в зависимост от типа пакет - религиозен, винен, балнеолечебен, културен туризъм.

Габриел Марджиняну, председател на Асоциацията на работодателите в туристическата индустрия в Молдова, заяви, че макар да изглежда уморителна обиколката от неколкостотин километра, има търсене към подобни пътувания. Минус в Молдова и в България обаче е лошата пътна инфраструктура, отбелязват туроператори, цитирани от "Адевърул".

Бившият румънски министър на туризма Кристиан Петреску отбелязва, че това е първият проект, който насърчава сътрудничеството в рекламирането и развитието на туризма, а не конкуренцията. "Мисля, че всички са ходили в Испания, Италия и Франция. Време е да дойдат в Румъния, Молдова и България", казва Петреску.

Маршрутът е реализиран в рамките на европейски проект, който има за цел да създаде стратегическо партньорство в подкрепа на трайното икономическо развитие на Черноморския регион чрез остойностяване на туристическия потенциал на зоната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.