1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Усложнена е пожарната обстановка в страната

Усложнена е пожарната обстановка в страната

За денонощието има 175 сигнала, ликвидирани са 143 пожара

Усложнена е пожарната обстановка в страната, нехарактерно за сезона, поради високите температури и липсата на валежи. За денонощието има 175 сигнала, ликвидирани са 143 пожара. Това съобщиха за агенция “Фокус” от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Тази нощ е възникнал пожар в 21,17 часа, който е преминал границата от Република Македония на територията на нашата страна в местност край Симитли. Пожарът се е развивал по протежение на държавната граница с фронт към вътрешността на страната от около 500 метра. Пожарът е ограничен, все още не е напълно погасен, но разпространението му е преустановено. Тази сутрин пожарникари от Благоевград са започнали работа с високопроходима техника. Работи се за окончателното му погасяване.

При Трекляно в района на Побит камък има дежурни групи. Пожарът е погасен, но се следи състоянието му.

Големи пожара горят край Копривщица. Пожарите са в местностите Буная и Рогачов камък. Засегнатата площ от пожари е 2905 декара, от тях 405 декара смесена гора и 2500 сухи треви и храсти. В тъмната част на денонощието е имало дежурства. От 07.00 часа тази сутрин е извършена подмяна на състава. Заминали са гасачески групи – за Рогачов камък – 18 души пожарникари и местно население. За местността Буная са осигурени 14 души, има и местно население, които гасят.

Големият пожар в землищата на Копривщица, Стрелча и Панагюрище от вчера е локализиран, продължава доизгасяването на локални огнища.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.