1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Германия започна най-голямото изложение на вятърна енергия

В Германия започна най-голямото изложение на вятърна енергия

На територията на страната са инсталирани около 21 хиляди турбини

Най-големият в света търговски панаир за вятърна енергия започна  на брега на Северно море в Германия, предаде АФП. Около 1000 фирми от около 70 държави показват своите стоки, свързани с вятърната технология. Четиридневното събитие в град Хусум в северната част на Германия се очаква да привлече 30 хиляди посетители.

Германия е сред една от най-активните страни, развиващи индустрията на вятърна енергия, с инсталирани около 21 хиляди турбини на територията на страната. Отчита се обаче забавяне на инсталирането на техника, което се дължи и на липсата на приспособени места. От голяма важност според експерти е да се инсталира голям брой вятърни турбини по протежение на брега на Северно море, нещо което се обсъжда сред делегатите на изложението.

Високите около 40 метра съоръжения будят и опасения, като например екологичните последици върху морския и крайбрежния природен свят. Германия има амбициозния план да построи повече от 80 вятърни паркове, като до момента само един е построен и функционира.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.