1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В София заседава българо-германската група за сътрудничество по опазването на околната среда

В София заседава българо-германската група за сътрудничество по опазването на околната среда

Снимка:

Двете страни обсъдиха актуални въпроси от дневния ред на Европейския съюз в областта на енергетиката, климатичните промени и биологичното разнообразие

На 8 октомври 2019 г. се проведе XІ-то заседание на българо-германската Ръководна група за изпълнение на Споразумението между правителството на Федерална Република Германия и правителството на Република България за сътрудничество в областта на опазването на околната среда. Германската делегация беше ръководена от парламентарния държавен секретар на околната среда, защита на природата и ядрената сигурност на ФР Германия Рита Шварцелуър-Зутер, а ръководител от българска страна беше Ивайло Петков, парламентарен секретар на МОСВ.

Двете страни обсъдиха актуални въпроси от дневния ред на Европейския съюз в областта на енергетиката, климатичните промени и биологичното разнообразие, както и съвместни проекти, изпълнявани в рамките на съществуващите програми за финансиране на германското Федерално министерство, в т. ч. Програмата за консултантска помощ и Европейската инициатива за климата. Обменен беше опит в областта на управлението на отпадъците, кръговата икономика и  опазване чистотата на атмосферния въздух.

Участниците в заседанието изразиха увереност, че проведените разговори, в продължение на дългогодишно ползотворно сътрудничество, ще бъдат основа за по-нататъшна активна съвместна работа в сферата на опазването на околната среда между България и Германия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.