1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Времето днес ще бъде облачно

Времето днес ще бъде облачно

Максималните температури ще са от около 8°-10° в северозападните райони до 16°-18° в източните

Заоблачаването от запад ще обхване и източните райони и времето днес ще бъде облачно. В сутрешните часове в западната част от страната ще започнат превалявания, които до вечерта ще обхванат и крайните източни райони. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев, цитиран от Агенция “Фокус”.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за ноември – ще се понижава. По-интензивни ще са валежите в Рило-Родопската област, а през предстоящата нощ и в югоизточната част от страната. Ще се появи до умерен, в източната половина от страната и временно силен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от около 8°-10° в северозападните райони до 16°-18° в източните. В района на София около 13°.

И над Черноморието облачността ще се увеличи и вплътни, но ще завали едва вечерта. Ще духа умерен и временно силен югоизточен вятър. Максимални температури: 15°-17°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще е облачно, над 600-700 метра височина и мъгливо. Ще превалява дъжд, а по върховете на Рила и Пирин - сняг. Значителни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област, на места надхвърлящи 30-50 л/кв.м. Вятърът по билата ще е от юг-югоизток, бурен, на моменти и ураганен, често превишаващ 100 км/ч. Дневна температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 6°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.