1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Времето остава ветровито

Времето остава ветровито

По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има в Северна България

Оставайки в югозападната периферия на антициклон, времето в страната и през следващото денонощие, особено в източните райони и в Дунавската равнина, ще се задържи по-ветровито /с умерен източен вятър/, съобщиха от НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има в Северна България, докато в южна ще се задържи по-значителна, дори на места и слабо ще превали.

Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса, в Югозападните райони - до 18 градуса, в София - 12 градуса. Минималните температури утре сутринта ще са между 2 и 7 градуса, по Черноморието - 8-12 градуса, в София - около 4 градуса. По Черноморието ще се задържи ветровито, с умерен източен вятър.

По-чувствително намаление на облачността ще има по северното крайбрежие, но по южното на места слабо ще превали. Максималните температури ще бъдат от 13 до 15 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Само най-високите върхове на Рила и Пирин ще са над облачния слой. Билните части ще са частично в него, с мъгли. По северните склонове и в Родопската област на места слабо ще превали. Вятърът ще бъде умерен, от изток. Дневната температура на 1200 м надморска височина ще бъде около 7 градуса, а на 2000 м - около 3 градуса.

В петък ще има разкъсана облачност, предимно значителна в Източна България. Вятърът ще отслабне и в по-голямата част от страната ще стихне. В събота ще преобладава слънчево време. По-значителна ще се задържи облачността над крайните източни райони. В сутрешните часове на места в низините ще се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, а максималните - между 14 и 19 градуса.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.