1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Японци ще изнесат в Перник семинар за земетресенията

Японци ще изнесат в Перник семинар за земетресенията

Обучението е насрочено за 20 ноември и ще се проведе в Двореца на културата от 14.00 ч.

Семинар на тема „Противодействие при бедствия и предотвратяване на щетите от тях” ще се проведе в Перник с участието на лектори от японския град Йокохама. Обучението е насрочено за 20 ноември и ще се проведе в Двореца на културата от 14.00 ч., предаде Дарик радио.

Семинарът се реализира със съдействието на посолството на Япония в София след изпратено нарочно писмо-покана от кмета на Перник Росица Янакиева. В писмото си до кмета на град Йокохама - г-жа Фумико Хаяши, пернишката градоначалничката е отправила молба за изпращане на специалисти по преодоляване на последствията от природни бедстви, които да помогнат на града след земетресението на 22 май и последвалите силни трусове.

Г-жа Хаяши отговаря на молбата с изпращането на двама специалисти, които да участват в семинара и да запознаят с мерките и усилията , които община Йокохама полага в тази сфера. Единият от лекторите - Масару Онодера е началник отдел „Планиране на реакция при кризи” в Кризисния щаб към Дирекция „Противопожарна дейност” в община Йокохама.

Г-н Онодера отговаря за дейността на центъра по превенция на бедствия към общината, за практическите учения на населението, също и за информационната подготовка на жителите на Йокохама за реакция при бедствия. Вторият лектор Шигео Оба е началник отдел „Жилища”, дирекция „Строителство” в община Йокохама. Г-н Оба отговаря за жилищното строителство на територията на общината и за въпроси, свързани с противоземетръсни технологии и мерки за осигуряване на устойчиво на бедствия градоустройство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.