1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Зам. – министър Костов се срещна с представител на „Газ дьо Франс”

Зам. – министър Костов се срещна с представител на „Газ дьо Франс”

За първи път се създава фонд „ Инвестиции” и средствата от него ще бъдат използвани за изграждането на инфраструктура в горите

Зам. – министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов се срещна с  Мишел Естев - представител на „Газ дьо Франс”.
    
По време на срещата зам.- министърът представи възможностите, които разписа новият Закон за горите за сключване на дългосрочни договори за доставка на биомаса от дървесина чрез публични процедури. Той подчерта, че със  закона се цели пълна прозрачност на тези процедури.

За първи път се създава фонд „ Инвестиции” и средствата от него ще бъдат използвани за изграждането на инфраструктура в горите, което ще спомогне за увеличаване на дърводобива и респективно този на биомаса, подчерта зам.-министър Костов.

От страна на "Газ дьо Франс" изразиха готовност да изложат своите инвестиционни намерения пред министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, за сътрудничество с МЗХ и български фирми за реализиране на съвместна дейност, свързана с добива и оползотворяване на биомаса.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.