1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Зам.-министър Костов се срещна с представител на Европейския горски институт

Зам.-министър Костов се срещна с представител на Европейския горски институт

Снимка:

Българската страна може да предложи партньорство в областта на устойчивото стопанисване на горите и съхраняване на биологочиното им разнообразие

Заместник – министърът на земеделието и храните  доц. д-р Георги  Костов се срещна с д-р Марк Палахи, ръководител на Средиземноморския регионален офис на Европейският горски институт, в МЗХ.  

Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество между Министерство на земеделието и храните, Изпълнителната агенция по горите и  Европейския горски институт /ЕГИ/ в рамките на схема за финансиране по европейска изследователска област по седма рамкова програма (ERA-NET) . Зам.-министър Костов  подчерта, че българската страна може да предложи партньорство в областта на устойчивото стопанисване на горите и съхраняване на биологочиното им разнообразие. Марк Палахи посочи, че сътрудничеството с България може да бъде изключително полезно, заради нейното  стратегичесто място, а именно връзката между Европа и Азия. Той представи и бъдещите проекти на ЕГИ. Зам.-министър Костов каза, че това сътрудничество е от изключителна важност за България. То ще даде възможност за поддържане на връзки в областта на горския сектор с представители от други страни и обмяна  на опит. Заместник-министърът представи  някои от приоритетите в горската политика на МЗХ.

Предстоят още срещи, на които ще се обсъждат участието на България  в проекти на ЕГИ. Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще бъде информиран относно предстоящето сътрудничество между МЗХ и ЕГИ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.