1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започна конкурсът "Дърво с корен 2016"

Започна конкурсът "Дърво с корен 2016"

Дървото-победител ще представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2017”

Кое е любимото дърво на България? На този въпрос ще отговори за седми път екипът на Фондация „ЕкоОбщност“ с конкурсa „Дърво с корен 2016“. Досега шест гиганта са печелили титлата, като един от тях – брястът от Сливен – стана и любимо дърво на Европа през 2014 г. в следващото, международно ниво на инициативата – конкурсът „Европейско дърво на годината”.

Как вашето дърво да се включи в надпреварата? Разкажете ни за него! Посетете го, снимайте го и опишете защо го намирате за специално, защо то заслужава да стане любимо дърво на България! Условията за участие можете да видите тук.

Дървото-победител ще представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2017” и ще получи диагностика с препоръки за подходящи грижи от Асоциацията на арбористите в България.

Участниците в конкурса ще се състезават в още три категории:

“Млад природолюбител” – за номинация от деца от 6- до 14-годишна възраст;

“Вековните дървета говорят” – за вековни дървета от цялата страна;

– „Изборът на експертите“ – за дървета, оценени като интересни и ценни от експертите в областта – ботаници, дендролози, лесовъди, арбористи, горски служители и др.

Конкурсът “Дърво с корен 2016” е отворен за участие за всички – деца, възрастни, учители, ученици, институции, фирми, организации или неформални групи от хора.

Не забравяйте да харесате страницата Конкурс „Дърво с корен“ във Фейсбук, където ще публикуваме всички номинации, новости и събития и ще следим развитието му!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.