1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. „Знания за Натура 2000“ – втора национална кампания на МОСВ

„Знания за Натура 2000“ – втора национална кампания на МОСВ

Първата среща се проведе в София

Министерството на околната среда и водите провежда втора национална кампания за управление на НАТУРА 2000.

„Втората Национална информационна кампания се осъществява в рамките на проекта „Знания по НАТУРА 2000”, който се финансира по оперативна програма „Околна среда” и се изпълнява от Дирекция за национална служба за защита на природата към Министерството на околната среда и водите“, информира Айлин Хасан, държавен експерт в отдел „НАТУРА 2000“, МОСВ. Тя посочи, че в рамките на проекта са предвидени три национални информационни кампании, насочени към всички заинтересовани страни, които участват в управлението на мрежата по НАТУРА 2000. Целта на проекта е да се повиши общата информираност на заинтересованите страни и на широката общественост по отношение на мрежата НАТУРА 2000, както и всички заинтересовани страни да бъдат подготвени по отношение на тяхната роля и участие в управлението на мрежата НАТУРА 2000, като това засяга всички собственици и ползватели на земи, гори, водни площи, както и икономически оператори, общини, институции, научни институти, неправителствени организации, сдружения на местни общности, сдружения на ползватели на земи в границите на мрежата.

Първото събитие от втората национална кампания беше в София, предстоят и още 28 срещи в областните градове. Графикът на всички събития е качен на страницата на проект „Знания за НАТУРА 2000”, а на Фейсбук страницата на се публикува информация за дейностите по проекта.

„След всяка кампания в рамките на проекта е предвидено и провеждането на три национални конкурса. Конкурсите се провеждат на онлайн платформа и се обявяват на интернет страницата на проекта и съответно в социалните мрежи. Темата на всеки конкурс е свързана с темата на съответната кампания. Избират се национални и регионални победители след куиз или анкета по темата“, посочи още Айлин Хасан.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.