1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. 2 фирми с подписани договори за изкупуване на тютюн в Гоце Делчев започнаха втория ден на кампанията

2 фирми с подписани договори за изкупуване на тютюн в Гоце Делчев започнаха втория ден на кампанията

 

Както бяха заявили пред областният управител Антон Бръчков на 23 декември, "Булгартабак - Гоце Делчев" и "Даймонд - България" стартираха вчера изкупната кампания.
Според производителите, изкупените за първия работен ден на приемателните комисии количества тютюн са много под възможностите на фирмите.

На свой ред, специалисти от общинска служба "Земеделие" в Гърмен коментираха, че проблемът тази година е породен не толкова от закъснението на кампанията, а от създадените очаквания от фирмите, които при раздаването на чуловете за балиране в средата на ноември, са обещали, че до десетина дни ще започнат изкупуването.

Въпреки поетия личен ангажимент, изпълнителният директор на фонд "Тютюни" към Министерството на земеделието и горите не се яви на срещата с кметове на общини и населени места от района, организирана вчера в град Гоце Делчев от депутата Алиосман Имамов.

Припомняме, че на 13 декември кметовете на 4 общини в района подписаха декларация в която предупреждаваха, че ако до една седмица фирмите, подписали договори с тютюнопроизводителите от гоцеделчевско, не дадат яснота кога ще започне кампанията, те ще "предприемат позволените от закона мерки" за защита интересите на хората./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.