1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Българските пивовари не правят дъмпинг на румънския пазар

Българските пивовари не правят дъмпинг на румънския пазар

След Китай сме на второ място в света по най-ниско равнище на цената на бирата

 

Председателят на Управителния съвет на пивоварите в България Владимир Иванов, смята, че присъствието на българските производители на бира на румънските пазари не е некоректно и те не занижават изкуствено цената. Според него нашите пивовари не продават на дъмпингови цени в севераната ни съседка. Там те действително реализират добри количества, но на цени, на които произвеждат и продават бирата в България, а даже и на по-високи от тези, на които се търгува бирата на едро у нас.

От друга страна, допълни г-н Иванов, ние вече се намираме в ЕС, това е отворен пазар и всеки е свободен да продава на цени, които може да постигне. Беше конкретизирано, че след Китай ние сме на второ място по най-ниска цена на бирата. Същевременно имаме европейско качество на продукта. В България присъстват трите най-големи концерна, производители на бира: първият, четвъртият и шестият в света.

Това, че българското пиво се харесва в Румъния е още едно доказателство за неговото качество, тъй като в северната ни съседка също се прави добра бира и там също присъстват всички големи концерни, коментира още Владимир Иванов.

 

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.