1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Кандела е най-големият обект за отглеждане на цветя в Европа

Кандела е най-големият обект за отглеждане на цветя в Европа

Повече от 40% от продукцията отива в останалата част на континента

Дали си купувате роза от Барселона, Манчестър или Копенхаген няма значение. Защото тя най-вероятно е италианска. Или, ако трябва да бъдем по-точни, розата идва от Кандела.

В региона Фоджа, където безработицата е 15%, компанията Ciccolella се справя повече от добре, пише Guardian. Тя е една от едва четирите фирми в Южна Италия, които са представени на италианската фондова борса, на която има общо 300 компании. Започнала като семеен бизнес през 60-те от фермерите Паоло и Мариантония Чичолела, компанията се разширява рязко през 2004 г. след построяването на парници в община Кандела и купува три от холандските си съперници, които специализират в логистика и търговия.

Сега групата има офис в Холандия на входа на най-важния пазар в сектора – "Уолстрийт на цветята". Всяка година компанията произвежда 400 млн. цветя, продава 7 млн. антуриума и е водещият европейски производител на рози, отбелязва "Дневник".

В момента Кандела е най-големият обект за отглеждане на цветя в Европа. Повече от 40% от продукцията отива в останалата част на континента. Отворените граници и свободното движение на стоки и услуги означава, че продукцията може да стигне до Амстердам на конкурентни цени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.