1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. КВС откри офицално търговска дейност в България

КВС откри офицално търговска дейност в България

Досега КВС имаше само търговско представителство в нашата страна

 

На 13-ти януари в хотел "Кемпински Зографски" фирма КВС обяви официално стартирането на търговска дейност в нашата страна. Фирмата има търговско представителство в  България от януари 2003 година. КВС съществува от повече от 140 години и е сред водещите компании в света при селекцията на рестения и продажбата на семена.

На пресконференцията дойдоха официални гости от централата на фирмата в Германия - д-р Кристоф Амбергер и д-р Мартин Келер, както и Ернст Топичниг - директор Операции Югоизточна Европа. В презентацията си, д-р Кристоф Амбергер убедително доказа необходимостта от развитието на растителната селекция в световен мащаб поради непрекъснато разрастващото се население в световен мащаб и лимитирани природни ресурси. Друга тема, която беше засегната на пресконфернецията беше свързана с навлизането на биотехнологиите и генно модифицираните култури в световен мащаб.

На форума пристъваха и заместник министрите на земеделието и горите Бойко Боев и Нихат Кабил, държавни служители, дистрибутори и клиенти на фирмата.    

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.